Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Dinamo sve jači: Stigao i Čelica

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 18:35

Iskusni levi bek treće pojačanje Pančevaca, saznaje Mozzart Sport

Pančevci se ne šale, naredne sezone napadaju krunu u rukometnom prvenstvu Srbije. Posle iskusnog golmanskog tandema, Obrada Ivezića i Nemanje Marjanovića, redove Dinama pojačao je i levi bek Duško Čelica (35), saznaje Mozzart Sport.

Iskusni nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, pravi je globtroter. Promenio je veliki broj klubova. Prošlu sezonu je proveo u Vogošću. U Srbiji je igrao za Vojvodinu. Branio je i boje klubova u Sloveniji, Kopra i Maribora, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Francuskoj je nosio dres Sesona i Selestata, a karijera ga je vodila i u Nemačku, Rumuniju i Izrael.

Izabrane vesti

Najviše je upamćen po golu godine u Ligi šampiona pre sedam godina, kada je nosio dres Zagreba. Sa 17 metara je postigao gol za pobedu hrvatskog šampiona protiv Logronja. Ostao je samo da se izvede slobodan udarac. Čelica je iz očaja šutirao skoro sa centra, prebacio živi zid i na oduševljenje publike doneo bodove Zagrebu koji je s klupe predvodio Veselin Vujović.

Dinamo se ovog leta orijentisao na dovođenje iskusnijih igrača koji će pomoći mladom timu Nenada Kraljevskog da se bori za titulu, trofej koji već devet godina krasi vitrine Vojvodine.

Sportski direktor Dinama Stojan Radanović kaže da se uskoro očekuju nova pojačanja. Ne krije šampionske ambicije. Pančevci će igrati i Evrokup, trećerangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta.

"Napadamo oba trofeja u Srbiji. Želimo i prvenstvo i kup, da dogurano što više u Evropi, da se što više piše o srpskom rukometu. Mi u rukovodstvu Dinama živimo za rukomet, a ne od rukometa", rekao je Radanović za Mozzart Sport.

U klubu ostaju prošle sezone najbolji igrači tima, bekovi Danilo Radović i Milan Golubović. Radović je dobrim igrama u žuto-crnom dresu izborio i učešće sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naredne sezone u dresu tima iz Banata gledaćemo i bivšeg reprezentativca naše zemlje, desnog krila Miloša Kostadinovića, koji ima srebro sa Orlovima 2012. godine u Beogradu, a osvojio je i dve titule s Partizanom. Drugu godinu na klupi Dinama sedeći nekadašnji trener Crvene zvezde Nenad Kraljevski, koji sa crveno-belima ima titulu.

Naredne sezone očekuje se mnogo zanimljivija Superliga Srbije. Vojvodina je na papiru slabija, Dinamo jači, tek se očekuje da Zvezda napravi tim kadar da se bori za titulu, dok velike ambicije imaju i Metaloplastika sa Vladanom Matićem na kormilu, kragujevački Radnički sa Veselinom Vukovićem i Partizan, dvostruki uzastopni vicešampion.


tagovi

Duško ČelicaRK Dinamo PančevoRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara